Υπηρεσίες

Σηκώνουν μανίκια για Goal Zero στα οδικά ατυχήματα

Coral Energy Products Cyprus Ltd και Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μ. Μαυρίκιος έδωσαν τα χέρια για δράσεις κατά των τροχαίων

Υπό το γενικό πρόσταγμα «Αξία στη Ζωή», η Coral Energy Products Cyprus Ltd, θυγατρική του Ομίλου Motor Oil και το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μ. Μαυρίκιος, σήκωσαν τα μανίκια για να εργαστούν και να καταστήσουν επιτέλους πραγματικότητα τον Στόχο Μηδέν (Goal Zero). Η σύμπραξη αποσκοπεί στην καθιέρωση οδικής συνείδησης και συμπεριφοράς. Κι αυτό γιατί οι αριθμοί των θανάτων και τραυματισμών από τροχαία δεν επιτρέπουν άλλα περιθώρια χαλάρωσης.

Η αμοιβαία αυτή συνέργεια συνομολογήθηκε και υπογράφηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στο Pralina Experience, υπό την παρουσία του Δημάρχου Στροβόλου Αντρέα Παπαχαραλάμπους, του Διευθυντή Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργου Μιλή και του Ελλαδίτη επαγγελματία rally co-driver Κώστα Στεφανή, editor in chief του περιοδικού και πόρταλ Traction. Όπως έχει ανακοινωθεί, οι προωθούμενες ενέργειες που θα αναληφθούν στοχεύουν στην Ασφάλεια και Ευημερία των πολιτών της Κύπρου. Σε αυτές περιλαμβάνονται δράσεις και πρωτοβουλίες από κοινού με ανθρώπους που βίωσαν την άδικη απώλεια του πολυτιμότερου αγαθού που δεν είναι άλλο από τη ζωή. Στο πλαίσιο της στρατηγικής και της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, η Coral Energy Products Cyprus Ltd επιδιώκει να βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, κάνοντας πράξη ενέργειες και πρωτοβουλίες με διάρκεια στο χρόνο και διαρκείς σχέσεις με τον κοινωνικό ιστό.

Όπως έχει επισημανθεί από όλους τους ομιλητές στην εκδήλωση, η ασφάλεια και η εκπαίδευση, η πρόληψη για ορθή οδηγητική συμπεριφορά και οι πρωτοβουλίες για επαρκείς υποδομές για την ασφάλεια όλων, αποτελεί διαχρονική αξία που εντάσσεται στα αγαθά για την ευημερία των ανθρώπων και την ασφάλεια των πόλεων. Οι διοργανωτές, αφού υπέδειξαν ότι η ασφάλεια των πολιτών δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, σημείωσαν ότι η υγειονομική κρίση και οι αλλαγές στο κλίμα, φέρνουν στο προσκήνιο ανασφάλεια και δοκιμασίες που καλούμαστε όλοι μαζί, οι δημόσιοι φορείς, η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί να συμβάλουμε, ώστε να αμβλυνθούν.

Είναι σε αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισαν, που λήφθηκε και η απόφαση για στήριξη του Ιδρύματος Οδικής Ασφάλειας Γιώργος Μ. Μαυρίκιος.

Ως έτος σταθμό για τον Όμιλο Motor Oil, χαρακτήρισε το έτος 2022 ο Αντιπρόεδρος Εμπορικών Εταιρειών του Ομίλου, Γιώργος Θωμαΐδης, τονίζοντας ότι ο Στόχος Μηδέν ατυχημάτων αποτελεί για τον όμιλο προτεραιότητα και δέσμευση σε πολύ υψηλό επίπεδο. «Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι για 4 χρόνια, έχουμε εξασφαλίσει και διατηρούμε τον στόχο μηδενικών ατυχημάτων στην Coral AE και για 3 χρόνια στην Coral Κύπρου», επισήμανε. Σημείωσε μάλιστα, ότι την περασμένη χρονιά, η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου κατέγραψε επένδυση €6 εκατ. για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών του και 5.500 άτομα εκπαιδεύτηκαν στα εν λόγω θέματα.

 

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Coral Cyprus, Κωνσταντίνος Τσιγάρας, επισήμανε ότι η κουλτούρα της εταιρείας είναι συνυφασμένη με τη φροντίδα, πρόληψη και εκπαίδευση για την αποφυγή με κάθε τρόπο της απώλειας ζωής. «Για εμάς ο “Στόχος Μηδέν” είναι αξία που αποδεικνύουμε εμπράκτως. Πιάνουμε το νήμα ξανά, δίνοντας “Αξία στη Ζωή”, γιατί δεν αξίζει κανείς να ρισκάρει τη ζωή από απερισκεψία. Και γιατί είναι στο dna μας και της διεθνούς μπράντας Shell να στηρίζει άκοπα και διαχρονικά», είπε.

 

 

Στη δική του ομιλία ο Γενικός Διευθυντής της Coral A.E. Γιώργος Χατζόπουλος ανέφερε ότι για την εταιρεία η ασφάλεια οδηγών και πεζών και η ορθή συμπεριφορά στους δρόμους αποτελεί προτεραιότητα για μια βιώσιμη κοινωνία. Συγκεκριμένα όπως είπε, κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά σε ατυχήματα στους δρόμους της ΕΕ, σημειώνοντας ότι δυστυχώς αυτή η εικόνα δεν αφήνει ανεπηρέαστη την Κύπρο γι’ αυτό είναι και η ώρα της δράσης.

«Σήμερα ανοίγουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Με την όρεξη που έχουμε και με τη βοήθεια του ομίλου Motor Oil και της Coral Energy Products Cyprus ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αξιωθούμε να δούμε τη γραμμή των θυμάτων να κατεβαίνει», τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Γιώργος Μαυρίκιος», Λένα Κατελάρη. «Σκοπός», είπε, «είναι η ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων σε θέματα οδικής ασφάλειας καθώς και η στήριξη οικογενειών θυμάτων από οδικές συγκρούσεις, μέσω βιωματικών διαλέξεων».

 

 

«Θέλουμε το προσωπικό και οι συνεργάτες μας, να επιστρέφουν στο σπίτι με ασφάλεια κάθε μέρα για να είναι με τις οικογένειες και τους φίλους τους», σημείωσε ο Brand Licensee Manager Europe, της Shell, Wim Riegman. Εξέφρασε τέλος, τη χαρά του για το γεγονός ότι η συνεργασία της Coral Cyprus με το Ίδρυμα παίρνει και επίσημα σάρκα και οστά τοποθετώντας το κεφάλαιο οδική ασφάλεια στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών και συλλογικών προσπαθειών του ομίλου.